İmplant tedavisinde başarısızlık ihtimali düşük de olsa vardır ve bu durum hastaların operasyon sonrası endişe duymalarına yol açabilir. Eğer implant tedavisi sonrası bir şeylerin yanlış gittiğini düşünüyor ve bu sebeple tedavinin başarısız olduğundan şüpheleniyorsanız vakit kaybetmeden işlemi gerçekleştiren diş hekimine başvurmalısınız. Fakat sizleri endişelendirmeyecek kadar küçük belirtiler varsa öncelikle tedavinin başarısız olduğunu gösteren belirtileri incelemeli ve eğer devam ediyorsa diş hekimine başvurmalısınız.
İmplant tedavisi sonrası genellikle 1 ya da 2 hafta iyileşme süresi bulunur. Bu süre boyunca operasyon yapılan henüz hassas olduğu için ağrı ve acı hissedilmesi normaldir. Bu süre zarfında hissedilen aile genellikle implant tedavisinin başarısız olduğunu gösteren bir ağrı olarak değerlendirilir fakat bu durum yanlıştır.
İmplant tedavisinde başarısızlık ihtimali göz önünde bulundurulduğunda güvenli bir operasyon olarak değerlendirilebilir. Fakat buna rağmen bazı zamanlarda çeşitli etkenler dolayısıyla operasyon başarısızlıkla sonuçlanabilir.
İmplant tedavisinin başarısız olduğunu gösteren belirtiler arasında ilk 2 haftanın sonunda dahi ağrının meydana gelmesi bulunur. Doktor tarafından reçete edilen ilaçları kullanıyor olmamıza rağmen ağrı geçmiyor ve özellikle bölgeye baskı uyguladığınızda daha yoğun bir ağrı meydana geliyorsa bu durum implant tedavisinde başarısızlık ile karşılaşmış olduğunuzu gösterebilir.
Başarısız implantların en yaygın belirtisi implantın yerinden oynamasıdır. Diş kaynadığı durumlarda ya da entegreli bir şekilde yerleşme dediğinde hareket meydana gelebilir. Bu durum zaman içerisinde implantın düşeceğini ve implant tedavisinin başarısız olduğunu gösterir.
İmplant tedavisinde başarısızlık ile karşılaşma ihtimaliniz söz konusu hale getirebilecek farklı belirtiler olsa da bu durum her hastaya göre değişkenlik gösterir. Ancak bu problemi yaşayan hastaların en çok yaşadığı belirtilerden biri iltihaptır.
Eğer operasyon sonrası bölgede enfeksiyon oluştuysa implant tedavisi başarısızlık meydana gelmiş olabilir. Başarısız imkan sebebiyle meydana gelen enfeksiyon ve iltihap mümkün olan en kısa süre içerisinde tedavi edilmelidir. Enfeksiyon tedavi edilmezse ağız kokusu, ağrı, çenede şişlik gibi yan etkileri beraberinde getirebilir.